Péče o výčepní zařízení

Kvalitně ošetřené a načepované pivo je nezbytnou součástí perfektního pivního zážitku.

Základní pravidla

Jak se správně postarat o výčepní zařízení
Sud

Péče o výčepní zařízení


Zařízení přepravujte ve svislé poloze (nepokládejte na bok)

Zařízení neumisťujte do blízkosti tepelného zdroje

Nezakrývejte ventilační otvory na bocích a zadní straně zařízení

Připojovací hadici – přívod piva zasuňte do JG spojky na zařízení označení s označením (IN)

Připojovací hadici přívod tlačný plyn zasuňte do JG spojky na zařízení s označením (AIR)

Zařízení uveďte do provozu zasunutím přívodní vidlice el. kabelu do zásuvky 230V/50Hz

Vzduchový kompresor zapněte kolébkovým vypínačem na čelní straně chladiče (kompresor pak již pracuje automaticky – udržuje tlak v KEG sudu na konstantní úrovni)

Po naražení KEG sudu zkontrolujte, zda nedochází k úniku (piva nebo tlačného plynu) na cestě mezi chladícím zařízením a narážecí hlavou

Čepování můžete zahájit minimálně po 10 minutách od zapnutí zařízení

Případné opravy svěřte odborné firmě, je ZAKÁZÁN jakýkoliv zásah do zařízení

Sanitace piva
Sud

Sanitace piva